SafelyRemove behaves differently ?

Post Reply
Lord KiRon
Posts: 1
Joined: Feb 11th, 2008, 6:17 pm

SafelyRemove behaves differently ?

Post by Lord KiRon » Sep 21st, 2008, 3:30 pm

It's not really a problem for me but I think it's rather strange.

I have Sandisk Cruzer Micro 4GB ( http://www.sandisk.com/Products/Item(19 ... Black.aspx ) flash drive and it have a red led on it, light when device is powered/used.

When i use standard Windows' "remove device" (Vista x64 Ultimate) the light goes off.

However with SafelyRemove 4 (any beta , tested up to 6) it stays on even after ejecting device.

As I said it does not look to be a real problem but I find it really strange that device does not power down with your software.
User avatar
Igor
Developer
Posts: 562
Joined: Nov 1st, 2007, 12:44 pm
Location: Saint Petersburg
Contact:

Re: SafelyRemove behaves differently ?

Post by Igor » Sep 23rd, 2008, 11:59 am

Lord KiRon wrote:It's not really a problem for me but I think it's rather strange.

I have Sandisk Cruzer Micro 4GB ( http://www.sandisk.com/Products/Item(19 ... Black.aspx ) flash drive and it have a red led on it, light when device is powered/used.

When i use standard Windows' "remove device" (Vista x64 Ultimate) the light goes off.

However with SafelyRemove 4 (any beta , tested up to 6) it stays on even after ejecting device.

As I said it does not look to be a real problem but I find it really strange that device does not power down with your software.
Yes, it's really strange. We have received messages (and observed it by ourselves) that Vista sometimes does not power off USB devices after safe removal made by the native tool.
Could you send me technical information of the mentioned device? You can find it on the Technical Information tab of the device properties in the program.
Post Reply